Bezoek Corpus 10 oktober 2015

Je ziet het al vanaf de snelweg, een groot zittend mens, Corpus!.
Corpus is in 2008 geopend door voormalig koningin Beatrix, en is een uniek museum waarin je in een uur tijd een reis door de mens maakt.
We waren maar met een klein groepje, Annouck, Michel, Sjon, en ondergetekende.
Nadat we ons bij de balie hadden aangemeld, konden we met 12 andere mensen naar boven, en de stem van Edwin Rutten begeleidde ons bij de audiotour.
We begonnen in de knie (zeer indrukwekkend) en gingen daarna naar de baarmoeder, hier zagen we een 3d film van een bevruchting. Na de darmen kregen we een filmpje van de rode bloedcellen, compleet met 3d bril en bewegende stoelen, en via 't hart, de mond, neus en de oren eindigden we in de hersenen.
Na even aan de inwendige mens gedacht te hebben gingen we naar de medische infotheek. Hier kun je op een paar verdiepingen allerlei testjes doen, met bijvoorbeeld een spiraal in de vorm van een nier. Ook kon je fietsen (mijn poppetje op 't scherm wilde steeds de bosjes in ;-) ??). Bij een scherm kon je een foto van jezelf maken, je zag jezelf dan ouder worden, en kon dan de gevolgen zien van roken, nooit aan beginnen dus!!
Ja, ondanks dat het een klein groepje was, was 't erg gezellig !

Annouck, bedankt voor de organisatie!!


Mariska


Naar verhalen overzicht