Amsterdam Dungeon - Amsterdam, een dag vol uitersten 31 januari 2015

Op zaterdag 31 januari vertrok ik al vroeg met de trein richting Amsterdam voor een gezellige F4F-dag. Daar aangekomen eerst een kop koffie gehaald en toen op zoek naar John en Viola, die ik al snel vond.
De dag begon zonnig en met een rondvaart door de grachten van onze prachtige hoofdstad. Door het volgen van de blauwe vaarroute, hebben we een prachtige en toeristische, rondvaart gemaakt over het IJ en door het centrum van Amsterdam. We bleven maar met onze hoofden draaien om onder andere de Westertoren, het huis van Anne Frank en de diverse huizen aan de grachten goed te kunnen bewonderen. Gelijk weer een opfrissing van de vele gevels die er zijn: klokgevels, tuitgevels, trapgevels en lijstgevels.

Na weer uitgestapt te zijn bij ons startpunt zijn we richting het centrum gelopen om daar eerst op zoek te gaan naar een goede lunchstop, want griezelen op een lege maag leek ons geen goed idee ;-).
En toen was het zover, op naar de Amsterdam Dungeons, waar we zijn gestart met het maken van een foto waarop Viola en ik duidelijk onze girlpower hebben bewezen.
Na wat een eindeloze tijd leek, wachten in een cel, werden we door de sleutelbewaarster ontboden om mee te gaan. Onze volledige groep werd al snel uitgedund, omdat een groep meiden zo in paniek raakten dat zij de toer hebben verlaten. Met z’n vijven werden we met een lift naar de kerkers gebracht, waar het hele spektakel zou gaan gebeuren. We werden ontvangen door een beul die zijn martel-materiaal gelijk heeft uitgelegd met een demonstratie op de mannen van de groep (dus ook op John). En toen ging ineens het licht uit en voelden we gekriebel langs onze schenen, zakte de bank waarop we zaten door en hoorden we gefluister in onze oren….ik stond gelijk op scherp!
In de volgende ruimte, een bar, werden we weer wat rustig, maar we hadden beter moeten opletten, want voordat we het wisten hadden we getekend om drie jaar te gaan werken op VOC-schip de Batavia.
Amper bekomen van deze ervaring stapten we binnen in een anatomisch theater, waar het lijk van crimineel “Zwarte Jan” op de tafel lag en de schoonmaakster druk bezig was de boel schoon te maken. De organen vlogen alle kanten op.

De adrenaline bleef maar stromen, want de volgende zaal was de rechtbank, waar ik in de beklaagdenbank moest plaatsnemen. De aanklacht luidde: hekserij en er werden me drie keuzes voorgelegd: 1. Schuldig, 2. Heel schuldig, 3. Krankzinnig, waardoor je automatisch schuldig bent.
Vervolgens kwamen we in een ruimte terecht, waar de heksenjacht breder werd uitgemeten. Op de vraag van de heksenjager “wie is de heks onder jullie?” werd ik door Viola gelijk aangewezen, waarna ik werd afgevoerd. Best gespannen, omdat ik niet wist wat er ging gebeuren, ben ik de heksenjager gevolgd en werd ik vastgebonden op de brandstapel. Daar ben ik als een echte heks in brand gestoken…. nou ja niet helemaal echt, maar het werd wel heet onder mijn voeten.
Na weer wat bijgekomen te zijn en de weg kwijt te zijn geraakt in een labyrint van glas waren we onderdeel van een drama tussen twee zussen, met als inzet de liefde en de pakkende titel “moord op de Zeedijk”.

De dag hebben we afgesloten met een drankje, waarna ik m’n bezem pakte om terug naar huis te vliegen. Viola, bedankt voor de organisatie!

Annouck


Naar verhalen overzicht