Jaarfeest – Kookworkshop 9 mei 2015

In het kader van het Friends4fun jaarfeest stond deze keer een kookworkshop op het programma. Vele friends4funners verzamelden zich dan ook op zaterdag 9 mei aan het einde van de middag bij bio boerderij Het Schop in Hilvarenbeek. Na een welkom sapje gingen we op weg naar de keuken. Zoals het hoort, begonnen we met … onze handen te wassen. Op een heel groot keukenblok lagen alle recepten en benodigde ingrediënten klaar. Je mocht zelf kiezen welk gerecht je wilde klaar maken. Op het menu stonden de volgende gerechten:

Nadat iedereen een gerecht had uitgekozen konden we beginnen met kokerellen. Gelukkig hoefden we de belangrijkste ingrediënten niet zelf af te wegen. Een wijze les van de chef-kok / gastheer Richard van eerdere groepen. Hij vertelde dat er soms bijvoorbeeld in plaats van een theelepel, een eetlepel cayennepeper werd gebruikt. Dat is natuurlijk zonde. Echter het op smaak brengen met peper, zout, basilicum, tijm en andere kruiden was aan ieder groepje zelf toevertrouwd. John en ik waren verantwoordelijk voor de Frittata di vermicelli. Zeg, maar een omelet met spaghetti er in. Beide hadden hier geen ervaring in, maar met af en toe hulp van chef-kok / gastheer Richard kwam er een mooi gerecht op tafel. Leuk vond ik dat je echt alles zelf moest doen, dus snijden, mengen, kloppen, bakken, noem maar op.
Om ongeveer 18.30 uur waren alle gerechten klaar. De keukenschort werd afgedaan en we gingen richting eetzaal. Daar zette chef-kok / gastheer Richard al onze zelfgemaakte gerechten neer. Na een rondje wat iedereen gemaakt had en de ingrediënten, konden we beginnen aan ons zelfbereide mediterraans buffet.
En het smaakte …. heerlijk! Rond 20.30 uur was alles op en gingen iedereen weer op huis aan. Het was een gezellig jaarfeest. Bedankt Loes en Maaike voor de organisatie en natuurlijk alle keukenprinsen en prinsessen voor alle kookinspanningen.


Viola


Naar verhalen overzicht