Minigolf in Doorn 30 augustus 2015

Hallo friends!

Gisteren stond minigolf op het programma. Minigolf, hoor ik jullie denken ?
Ja, minigolf ! Sabine zit helaas met haar knie, en om nou zonder haar te gaan steppen vonden we niet sociaal, dus gingen we minigolfen in het Rosarium.
Het Rosarium dankt zijn naam aan de beroemde rozentuin van de laatste Duitse keizer Wilhelm die van 1919 tot aan zijn dood in 1941 in Doorn gewoond heeft. Veel van de coniferen en rhododendrons die het park nu zijn intieme sfeer geven, zijn nog door keizers handen geplant.
Om kwart over twee stond Sabine op ons te wachten, en even later kwam Loes eraan.... Eerst hebben we even iets gedronken, want het was zo warm, en nadat we de ballen en sticks hadden opgehaald, gingen we aan de slag !
Ik had eeuwen geleden voor 't laatst geminigolfd, maar 't ging me aardig af, in zeven slagen had ik de bal erin, niet slecht !..
Op de scorebriefjes stond wel dat 7 slagen teveel was, maar ja, we maakten gewoon onze eigen regels ! Als je er niet in slaagde om de bal erin te krijgen, of er te lang over deed, kreeg je 10 punten. We hadden lol, dat was het belangrijkst !
18 Banen telde de minigolf, met allerlei soorten hindernissen, tunneltjes, een groot net waar je de bal in moest slaan, bochtjes, sommige waren best lastig, en meerdere keren vloog de bal in 't nabijgelegen bos !
En Sjonnie alle ballen maar pakken, hij was dus de ballenjongen ??
Ook moest hij uitkijken voor Loes, die gaf de bal soms een harde mep, dat deze bijna John raakte, ja, Loes is een fanatiekeling !
Soms sloeg ze de bal over de drempels in plaats van door de tunnel, dat was de Loes-manoeuvre ! John was uiteindelijk de winnaar, met 85 punten, Sabine was tweede met 96 punten, Loes derde met 103 punten en ik zei de gek laatste met 107 punten.
Ja, 't was een leuke middag, en we hebben daarna heerlijk gegeten, zonder Loes, in een italiaans tentje, dit is voor herhaling vatbaar !!!
Sabine, bedankt voor de organisatie !


Mariska


Naar verhalen overzicht