Karten/Slot Zuylen en wandelen door de tuinen van het Slot 26 september 2015

Van de combi-activiteit viel mijn keuze op de actieve optie: karten en lasergamen, aansluitend een wandelingetje door de tuin van Slot Zuylen.
Deze zaterdag dus eerst met de eigen bolide (met Sabine als bijrijder) naar Utrecht, voor 'de Kartfabrique'. Toch nog even bij de lokatie te enthousiast een weg te vroeg naar links, de gesloten hekken maakte snel duidelijk dat er iets niet klopte, de navigatie klopte dus toch wel..
In de Kartfabrique kwamen we al snel Jolanda tegen, en even later was Viola ook van de partij.
Het Kartfabrique gebouw is een oude mengvoederfabriek, dit is nog goed aan de inrichting te zien, en geeft ook gelijk een 'passende sfeer'. De kartbaan zelf is voor een groot gedeelte van bovenaf te zien, handig voor het overzicht en eventuele foto's !
Direkt na het aanmelden konden we ons al omkleden voor het karten, dus op zoek naar passende kleding en helm, en dit keer geen haarnetje maar meer een bivakmuts, weer eens wat anders..
Bij de briefing zagen we gelukkig Karlijn ook binnenlopen aan de overkant, dus wij gebaren dat het reeds de hoogste tijd was ! Enige twijfel bij Karlijn, door de aankleding van zowel het gebouw als ons, maar ze had zich hierna vlot 'omgekleed', en kon gelukkig bij ons nog op tijd aansluiten.
Naast de vier F4F'ers (Viola zorgde voor de foto's langs de baan) namen ook 4 anderen plaats in de karts, een mooie verdeling dus. Nadat ieder zich in een kart gewurmd had (maar goed dat de stoel nog een eindje naar achteren kon..), gingen we al snel van start.
Het eerste rondje ging al lekker vlot, tot ik voor de tweede maal deez' dag een afslag te vroeg nam en dus pardoes in de pits stond.. Daarna weer vlot op weg, en in de volgende 9 rondes maar een maal in een zijkant beland na een te enthousiaste bocht, hebben we dat ook weer gehad ;-). Hiervoor en -na nog meerdere inhaalacties kunnen uitvoeren, soms kostte dit bijna een volledige ronde voordat hiervoor genoeg ruimte was. En in dat geval zat er inmiddels ook al een kart op de achterbumper..
De zwart/wit geblokte vlag gaf tenslotte aan dat het festijn ten einde was, helaas. Nadat ieder weer uit de kart was geklommen hebben we nog een groepsfotootje genomen naast de karts. In de kantine werd de uitslag bekend gemaakt, blijk ik zowaar de snelste van dit F4F groepje te zijn! De snelste van de 8 scheelde nog zo'n 2,5 seconde, dus het moet nog beter.. Jolanda had voor de winnaar nog een medaille, deze hangt nu boven m'n bed ;-) !

Al snel na het karten volgde het lasergamen, even geen tijd voor een drankje tussendoor hierdoor.
Met vijf F4F'ers dus na een andere hoek van de kartfabrique, waar de uitleg via een video werd gegeven. In de volgende kamer werd de werking van de lasergame-pakken door een medewerker uitgelegd, en hier konden we ook de pakken aantrekken. Voorkant, achterkant, schouder en pistool zelf zijn voorzien van sensoren, in de hal zelf waren ook nog mogelijke doelen. De vraag was nog of we in 2 groepen of individueel wilden spelen, gezien het aantal was al snel duidelijk: individueel!
Nadat de pakken geactiveerd waren begaven we ons in rap tempo naar het eigenlijke 'speelveld'. De ruimte was ingedeeld door middel van platen als een soort doolhof met diverse doorkijkjes, en tevens voorzien van meerdere verdiepingen.
Na een verkennende ronde door de benedenverdieping naar de eerste verdieping gesjeesd, daar was een aardig doorkijkje naar beneden, da's makkelijk prijsschieten. De overige bleven meer alleen op de begane grond, en het schieten van bovenaf schiet dan niet op, dus diverse malen trap af - trap op.
Da's gelijk een aardige conditie-training! Zo nu en dan werd ik beschoten van ongeziene plaatsen, en tevens visa versa. Best leedvermaak om iemand rond zien te kijken van 'waar kwam dat nou vandaan ?' Tevens diverse malen de vaste doelen in de ruimte beschoten, deze schoten ook terug, oppassen dus..
Na twaalf minuten waren de twaalf minuten weer voorbij (dus..), en klonk het eindsignaal. Bij het inleveren van de pakken was duidelijk dat een ieder een aardige work-out had gehad!
In de kantine werd de einduitslag bekent gemaakt, waarbij opgemerkt werd of Sabine wel de juiste vrienden had, ze stond namelijk in de top van 'meest geraakt' ! Viola was de overtuigende winnares bij deze activiteit, dus ook zij kreeg een medaille van Jolanda, top ! Hierna hebben we in de kantine nog relaxed met een drankje wat bijgepraat.

Na de kartfabrique activiteiten met de auto naar het nabijgelegen slot Zuylen. Hier was het even gedoe met parkeren, er was namelijk ook een (marrokaanse?) bruiloft aan de gang, de witte limousine blokkeerde de helft van de parkeerplaats..
Bij het museumwinkeltje wachtte Debbie ons al op, en even later konden we de ronde door de kasteeltuin beginnen. Debbie fungeerde hierbij als gids, ze wist diverse (achtergrond)verhalen van het kasteel te vertellen, goed bezig! Ongeveer de helft van de tuin is het 'landschapspark', bestaande uit diverse boomgroepen. In dit park staat tevens een modern tuinhuisje, maar we hadden het idee dat deze wat uit de toon viel. Op zich een creatieve constructie, maar het 'met allure' zagen we er niet vanaf. Naast het kasteel, achter de slotgracht, bevindt zich onder andere een appel/peren boomgaard en een rozentuin. Voor de echte kleurenpracht hadden we eerder in het jaar moeten zijn zo te zien.
Aan de achterzijde van het kasteel staat een mooie slangenmuur, met in de nissen diverse steenvruchten. De vijgen hiervan waren zo te zien erg rijp, diverse waren reeds opengebarsten.
Na het wandelingetje was het nog steeds prima weer. In het koetshuis dus wat te drinken gekocht, en hiermee naar het terras naast het kasteel, een prima plaats. Even later kwamen ook Carel en Loes erbij, zij hadden de rondleiding door het kasteel als activiteit deze dag. Het terras was helemaal voor ons F4F'ers alleen, da's toch een leuke luxe.
Het was weer een geslaagde F4F activiteit, of eigenlijk: activiteiten. Dank aan Jolanda voor de organisatie!


John


Naar verhalen overzicht