Herfstwandeling in De Baronie van Breda 25 oktober 2015

Op de agenda was een herfstwandeling ingedeeld, welnu we hadden die dag heel veel geluk met het mooie weer. Er was voor de liefhebbers eerst een mogelijkheid om bij de Boswachter [restaurant], aan de rand van het Mastbos in Breda te lunchen, welnu dat was lekker en gezellig.
Het fijne was dat er was gereserveerd anders hadden we er niet terecht gekund, zelfs het hele terras was gevuld. We waren daar met een groep van zeven, lekker tijdens het eten bijkletsen, de tijd ging snel voorbij. Tegen twee uur voegden nog drie Funners bij ons gezelschap om met tien personen te gaan wandelen. Het was de bedoeling om met een App. (zoiets zit op een telefoon voor degene die nog niet zo’n luxe mobiel hebben) door het bos te wandelen en dan de historie en alle verhalen te horen.
Het Mastbos bestaat dit jaar vijfhonderd jaar, die jaren waren erg bewogen, prinsen, smokkelaars, oorlogen en kaalslag kwamen allemaal in die tijd voorbij.
Zoals jullie waarschijnlijk al begrijpen werkte de App, helaas niet maar gelukkig was Marjolein die dit uitje organiseerde niet voor één gat te vangen en had ze gezorgd voor een krant met daarin de route die we zouden lopen.
Gelukkig had Viola een GPS apparaat bij haar en daar heeft ze het beginpunt in opgeslagen, mocht het nu helemaal verkeerd gaan dan konden we altijd daar op terug vallen en het beginpunt vinden.
Maar zoals ik wel verwacht had heeft Marjolein ons keurig in één keer helemaal de juiste route laten lopen, dat was nu niet zo eenvoudig om lopende weg de kaart in de gaten te houden en de kruisende paden te tellen en gelijk gezellig met de anderen te kletsen.
Het waren allemaal mooie paden bezaaid met een mooi bladerdakje, de herfst heeft zijn intrede gedaan, het knisperen van de bladeren gaf een heerlijk geluid.
Zo kwamen we langs diverse vennen waar in en rond de vennen de dieren heerlijk rustig hun eigen gang konden gaan.
Ook kruisten we het Eeuwig Laantje, Oude postbaan, Mastenlaan en de Stouwdreef, de namen kwamen van de gebeurtenissen die in de loop der tijd in het bos voorbij waren gekomen.
Onderweg natuurlijk een aantal mooie foto’s gemaakt die weer in ons album zijn geplaatst.
Ook een mooie groepsfoto die door een oudere man [met een heel groot fototoestel op zijn buik] is genomen, dit duurde even maar hij heeft wel voor een mooi resultaat gezorgd. Hij heeft ook op de details van het fotograferen gelet.
Ook gezellig nog een enkele korte pauze toegevoegd.
Bijna aan het eind van de route hebben we ook nog het kabouter pad gelopen, dit was mooi aangekleed met palen die ingekleurd waren als kabouter [vooral leuk om me kinderen te doen].
Aan het eind van de route met zo’n allen nog gezellig een drankje gedaan en daarna keerde iedereen weer huiswaarts en terugkijkend op een heerlijke dag buiten in de frisse lucht.
Marjolein bedankt voor de organisatie.


Carel


Naar verhalen overzicht