Escaperoom Breda 076 22 Oktober 2016

Zaterdag 22 oktober was het weer zover. 7 Friends (Rob, Maaike, John, Mariska, Marjolein, Susan en ik) en oude friend Wilma lieten zich opsluiten in Escaperoom 076 (Breda). Vooraf werd er door een aantal friends lekker gelunched. Je weet tenslotte maar nooit als het je niet lukt te ontsnappen.
Twee teams werden gevormd Rob, Maaike, John en Mariska team 1 en team 2 Marjolein, Susan, Wilma en Viola.
Het leuke deze keer was dat er niet alleen tegen de klok werd gestreden om op tijd te ontsnappen (60 minuten), maar ook tegen elkaar. Beide teams werden namelijk tegelijk in dezelfde ingerichte escaperooms opgesloten. Om half 3 begon het avontuur met een filmpje. De escaperooms bevonden zich in het voormalige PTT gebouw. Na jaren lang leegstand kwam men er achter dat een medewerker van de PTT (dhr. F. Siegmund) op mysterieuze wijze was verdwenen, nadat hij als klokkenluider iets ontdekt had binnen het bedrijf. Aan ons te ontdekken wat.
Vervolgens werden we opgesloten in een kantoor vol nog te ontdekken aanwijzingen. Er werd overal gezocht, bureaulade, jasjes, kasten, boeken. Vele aanwijzingen werden gevonden, maar toch kregen we ook zo af en toe een hintje onder de deur geschoven. We waren lekker bezig, maar toch tikte de tijd ook verder. Zou het lukken? Nog 15 minuten en nog 2 sleutels te gaan, nog 5 minuten, nog 2, nog 1. Piep.

Helaas net niet gelukt. Ook het andere team was niet ontsnapt. Met lichte teleurstelling, maar vol enthousiasme werd alles nog eens besproken waar was het andere team blijven steken, wat hadden we zelf anders kunnen doen. Dit bij Tante Betsie onder het genot van heerlijk kopje thee.
Het was weer een geslaagde activiteit. Marjolein bedankt voor de organisatie!


Viola


Naar verhalen overzicht