Fietstrein 4 september 2016

Op zondag 4 September was al weer de eerste activiteit van de laatste agenda van 2016.
Deze keer zijn we met 11 deelnemers sportief bezig geweest met een fietstocht op een soort van skelteridee, deze waren allemaal aan elkaar vastgekoppeld zodat er een trein ontstaat.
Het was eerst nog onduidelijk of deze activiteit wel doorgang kon vinden omdat er maar zeven personen zich op hadden gegeven en er volgens het bedrijf waar we gereserveerd hadden, er niet een kar of twee van de trein afgehaald kon worden. We moesten het volledige bedrag van twaalf personen betalen, en dan zou het een dure aangelegenheid worden.
Zodoende was de organisator al druk bezig geweest met alternatieven, maar gelukkig kwamen er na de uiterste opgeef datum nog een aantal deelnemers bij zodat hij toch door kon gaan.
Nadat iedereen goed op tijd was in Etten-Leur hadden we eerst nog gelegenheid om wat te drinken op het terras, jawel lekker buiten dus, de voorspellingen waren voor het weer niet helemaal lekker, ‘s morgens had het bij mij thuis al flink geregend en hard aan het waaien geweest.
We hadden dus geluk, na het drinken zijn we naar de trein gegaan en geluisterd naar de instructies, want het is toch apart rijden met zoiets, het is lang, je moet ruim de bocht nemen en niet te kort draaien omdat anders de karren die er achter aankomen naar binnen toe draaien, helaas was de vrachtwagenchauffeur van de Funners niet aanwezig deze keer want dan had hij achter het stuur kunnen zitten, nu was onze chauffeur John die het ook keurig netjes heeft gedaan samen met de navigator, [tom/tom hadden we niet aan boord].
Nadat we gezellig onderweg waren met de trein was het genieten en had iedereen erge lol en werd er lekker onderling gekletst.
Omdat het allemaal niet zo snel ging had de laatste passagier [Rob] een reflecterend hesje aan en een knipperlamp achter op de bagagebak gemonteerd zodat we wat beter zichtbaar waren.
Ook heeft hij nog verkeersregelaar kunnen zijn om ons veilig over te laten steken, nu moesten wij wel harder trappen met één persoon minder op de trein.
Over de smalle fietspaden en een onverhard stuk weg kwamen we bij onze bestemming aan, de ijsboerderij. Wel nu toe aan een ijsje en afkoeling, dat konden wij wel gebruiken na de 50 minuten die we onderweg waren geweest.
Op deze boerderij werd het ijs zelf gemaakt, ook kon je zo bij de koeien in de stal gaan kijken, er stonden ook kalfjes van een aantal dagen oud, heel lief allemaal.
Ook heb ik uitgebreid bij een melkrobot staan te kijken hoe dat allemaal gaat, helemaal automatisch en de koe loopt er zelf naartoe, heel makkelijk voor de boer.
Het is natuurlijk eigenlijk veel leuker om zelf een koe te melken maar dat kon hier niet.
Gelukkig hebben we dit langgeleden met een activiteit wel zelf kunnen doen.
Nadat we allemaal uitgebreid de dieren hadden gezien en ieder zijn ijsje had opgepeuzeld was het weer tijd om terug de gaan met de fietstrein, toen we al weer een stukje onderweg waren naar het beginpunt ging het trappen steeds zwaarder, ik had het idee of ik bijna alleen de hele fietstrein voorbracht maar dat was niet het geval maar doordat de weg heel langzaam een beetje omhoog liep was het flink zwaar.
Gelukkig was het dicht bij het eindpunt, dus waren we blij dat we er waren.
Op het terras weer een lekker drankje genuttigd en daarna zijn er een aantal naar het eet cafe in Etten-Leur gegaan en de anderen naar huis.
Op de terugweg naar huis had ik weer regendruppels en een stevige wind, dus wij hebben heel veel geluk gehad met droog en zonnig weer.
Het was een gezellige sportieve activiteit en gelukkig geen spierpijn na afloop gehad, weet natuurlijk niet of dat voor de anderen ook van toepassing was.
Jessica bedankt voor de organisatie van deze activiteit.


Carel


Naar verhalen overzicht