Dossier Flikken Moordtocht 23 juli 2016

Opdracht: Los de moord op P. Freddo op

Gewapend met het politiedossier in onze tas, welke gevonden blijkt te zijn door misdaadjournalist Peter R.D. Fries in de papierbak van de politie, splitsen wij ons in twee teams om de moord op koffiebrander P. Freddo op te lossen. Ons team, bestaande uit de detectives Karlijn, Viola, John, Loes, Mariska en Susan nemen kort het dossier door waarna de taken worden verdeeld.
John is de navigator die ons aan de hand van de plattegrond door de Utrechtse straten leidt, opzoek naar aanwijzingen. Viola, Loes en Mariska hebben de leiding om de alibi’s van de drie verdachten, te weten Roel Egberts, Jelle Brands en Tilly Linders, aan een nadere inspectie te onderwerpen. En tenslotte moeten Karlijn en Susan zien te achterhalen hoeveel van alle ingrediënten nu in die speciale koffie van P. Freddo zitten. Op onze hoeden lopen wij door de straten van Utrecht en komen op plaatsen waar zelfs Karlijn nog nooit is geweest, ja mensen het is niet altijd even fraai, maar de moord moet opgelost worden.
Al snel ontdekken we dat ✂✂✂ geen waterdichte alibi heeft tussen ✂✂✂, en ook bij ✂✂✂ zit er een gat in ✂✂✂ alibi maar dan tussen ✂✂✂.
Waar de ingrediënten van het koffierecept al bekend zijn, weten Karlijn en Susan stukje bij beetje te achterhalen hoeveel cacao, Mexicaanse koffiebonen, walnoten en Cubaanse kokos er o.a. nodig zijn om deze bijzonder koffie te maken. Ondertussen weet John ons steeds naar de juiste locaties te navigeren en komen we uit bij café Springhaver waar we een stukje alibi van ✂✂✂ controleren en die….

Pauze: tja het is warm dus even wat drinken op een terrasje, dat hebben deze detectives wel verdiend.

... blijkt te kloppen. Maar ja ✂✂✂ alibi tussen ✂✂✂ blijkt niet te kloppen, dus we kunnen ✂✂✂ ook zeker nog niet uitsluiten. We vervolgen de route en eindigen uiteindelijk op ‘t plaats delict. Drie ooggetuigen hebben een verklaring afgegeven over wat zij gezien hebben die bewuste zaterdag tussen 16:00-19:00, maar ja, zijn het nu wel van die betrouwbare ooggetuigen. Na wat speurwerk komen we tot de conclusie dat maar ✂✂✂ ooggetuigenverklaring✂✂✂ kloppen en dat ✂✂✂ die van, hoe kan het ook anders met ✂✂✂ in ons team, ✂✂✂. ✂✂✂ heeft verklaard dat de moord ✂✂✂ heeft plaats gevonden, dus moet de dader ✂✂✂ zijn, ook wel bekend als ✂✂✂. De ✂✂✂. We zullen ervoor zorgen dat dit deze keer niet zal gebeuren.
Aan de hand van het, inmiddels complete, recept voor de speciale koffie van P. Freddo, weten we te achterhalen wie uiteindelijke de opdrachtgever is geweest voor deze moord, en dat is ✂✂✂. ✂✂✂ is één van de drie koffiebranders die na de dood van P. Freddo met een bijna identiek recept bij de “commissie voor vernieuwde koffiesmaken” heeft aangeklopt. ✂✂✂had dus zeker voordeel bij de dood van P. Freddo.
Tevreden zoeken de detectives nog een terrasje op en proosten op het oplossen van de moord, waarna vijf van de detectives besluiten de dag af te sluiten met een goede maaltijd bij Restaurant Humphreys.
  
Susan

(noot: in bovenstaand verhaal is geknipt om nieuwe detectives een open uitdaging te geven !)


Naar verhalen overzicht