Puzzeltocht Dordrecht 24 september 2016

Vol verwachting omdat er een vernieuwende speurtocht was beloofd, vertrok ik met de trein naar Dordrecht. Daar aangekomen was de groep al snel compleet.
Na verdeeld te zijn in twee groepen (de groepsindeling was al gemaakt, dus daar hoefde we geen ruzie over te maken) en een naam voor de groep te hebben bedacht (De jojo's: Janine, Rob, Viola, Hennie en Mac: Maaike, Annouck, Carel) kregen we de instructie.
Met een kaart, vragen en een vel met foto’s vertrokken we naar het startpunt van de puzzeltocht, in ons geval de Augustijnenkerk. Daar aangekomen moesten we bellen of appen naar Debby of Susan om de letter van de bijbehorende vraag door te krijgen. Na het doorgeven van het antwoord, volgde de volgende bestemming van de puzzeltocht.
Naast het beantwoorden van de vraag moesten we ook nog even op het vel foto’s kijken of er één bij was die op die locatie was gemaakt..

Deze werkwijze hadden we al snel door. De verwarring ontstond toen na twee punten ik, na het antwoord te hebben doorgegeven aan Debby, als volgende punt “door naar Papendrecht” doorkreeg. Want wat was hier de bedoeling van, de puzzeltocht was toch in Dordrecht? En hoe moesten we naar Papendrecht, over het water of met de trein? Na overleg bleek het de bedoeling om met de waterbus de oversteek te maken naar Papendrecht. Wel leuk, zo’n nieuwe ervaring… en we hadden nog geluk, want toen we aankwamen kwam over enkele minuten al de juiste waterbus onze kant op.
Aangekomen in Papendrecht stond Debby ons aan de wal op te wachten, met uiteraard weer een nieuwe puzzelopdracht. Een rondje Papendrecht te voet waarbij we aan de hand van foto’s een drietal straten moesten herkennen. Wat handig was, was dat de blauwe auto die op de foto stond, exact op dezelfde plaats stond geparkeerd ..

Na nog wat te hebben gedronken op het terras en de oversteek weer te hebben gemaakt, vervolgde we onze tocht door Dordrecht. Een leuke manier om kennis te maken met deze stad, want we zijn op veel verschillende punten geweest, van de grote kerk, naar het museum ’40-’45, het Dordrechts museum, het Arend Maartenszhof en het Statenplein..

Onderweg hebben we nog afscheid genomen van Maaike, omdat ze nog een feest had om naartoe te gaan. Carel en ik hebben de tocht dus afgemaakt.
Aangekomen op het eindpunt, waren de meeste al richting huis te zijn gegaan. Maar wat bleek, haastige spoed is zelden goed, want we waren dan wel later binnen maar hadden wel de meeste vragen goed! Dus de winnaars zijn: Mac. Met als prijs eeuwige en eervolle roem.

Na een heerlijke maaltijd, zijn we weer richting station gegaan.
Bedankt Susan en Debby voor de organisatie. Omdat duidelijk door jullie is aangegeven nu wel weer eens niet als organisator maar als puzzelaar mee te willen gaan, is het nu wachten op de volgende puzzeltocht. Misschien weer een nieuw concept?!


Annouck


Naar verhalen overzicht