Streetgolf 3 juli 2016

Toen ik gisterenochtend wakker werd regende het behoorlijk hard.. en onderweg naar Rotterdam ook, maar tijdens de heerlijke lunch bij restaurant Loes, ging de zon gelukkig schijnen!
Jorkos en Janine voegden zich in het restaurant bij ons, Hennie zat bij zijn vrienden 😉 op het terras van café Ooievaar op ons te wachten.
Na een korte uitleg en het overhandigen van de sticks en een zak vol plastic balletjes, want je kon natuurlijk altijd een balletje verliezen in de put of het water, begonnen we om de hoek van het café.
De holes bij streetgolf bestaan uit voorwerpen en locaties die zich op het parcours bevinden, waar je tegen aan moet slaan, in moet slaan, voorbij moet zien te komen etc.
Het eerste voorwerp waar we tegen aan moesten slaan was een rode brievenbus.
Tja, we hadden wind tegen, er reed af en toe een auto voorbij.. dat was dus best lastig!
Maar het ging allemaal goed, en volgende hole was bij het huis van Piet Hein!
Terwijl we daar mee bezig waren, kwam er een groep oudjes langs, met een wel hele bekende gids! Simon Stokvis!!!!
Wie??? Simon Stokvis, oftewel Sjoerd Pleijsier!
Dat was een leuk extraatje!
Hole 3 moest je een balletje tegen een beeld van Piet Hein slaan, op een helling en via een trap.. Hennie sloeg zijn bal over een hekje bij het water, laat nou liggen Hennie, zeiden we nog, maarja, niet luisteren he.. maar hij kwam terug met 2 balletjes!
De volgende holes waren een vuilcontainer, een autoband (die lag er dus niet!), de Piet Heinstraat (weer die Piet Hein!), een tovertunnel (geen Harry Potter te zien 😉), een ijzeren luik, en als laatste een windscherm van een café.
We waren wel snel klaar, na een uur zaten we aan een welverdiend drankje op het terras van de ooievaar..
Maar we hadden lol, dat was het belangrijkste! Na het drankje nog even gewandeld, en bij een mooie molen gezellig zitten kletsen, toen was de middag weer voorbij!
Carel, bedankt voor de organisatie!!


Mariska


Naar verhalen overzicht