Karten met extra game 17 december 2017

Zondag 17 december was weer echt een dag voor de snelheidsduivels en adrenalinejunkies binnen Friends4Fun. Eindelijk konden we weer gas geven!
En natuurlijk niet één keer, de meeste gingen zelfs voor een tweede keer.

Om 12:00 verzamelden we ons bij de Uithof in Den Haag. Na uitleg over de verschillende vlaggen en het passen van een helm, konden we dan eindelijk de baan op. Althans, nadat we ons eerst in de kart gewurmd hadden, want dat viel niet mee. In de pitstraat werd al flink wat geduwd, dus dat kon wat worden.
Eindelijk was het dan zover! Vol gas gingen we de baan op. Slippend, stuiterend en met gierende banden gingen we door de bochten. En met elf bochten, waarvan vier van 180 graden, werden de banden flink afgesleten.
René en Rob wisten zich in de eerste heat, met twaalf coureurs, in de top-5 te rijden. Met een rondetijd van 40.28 seconden eindigde René op de 2e plaats en met 40.59 seconden kwam Rob op de 4e plaats. Een snelle heat want de gehele top-5 eindigde daarmee binnen de top-10 van de snelste van de dag.

Vol adrenaline gingen we daarna direct lasergamen. Vijf leden van F4F namen het op tegen een groep van twaalf.
Genoeg doelen om te raken dus! Bij binnenkomst werden we direct van alle kanten belaagd, maar we vochten als leeuwen. De eer van F4F stond immers op het spel! Drie F4F-ers eindigden dan ook in de top-5! René werd 2e met 3350 punten, Jolanda werd 3e met 3300 punten en met 2600 punten eindigde Rob op de 5e plaats.

Daarna was het even bijkomen in de kantine. Maar niet al te lang, want de tweede heat stond op de planning. Henny was inmiddels ook gearriveerd en met z'n vijven (Maaike deed één heat) scheurden we met gierende banden weer de pitstraat uit. Nou ja, John ging slechts met een slakkengangetje de baan rond, want zijn kart stond nog in de kinderstand.
Jolanda verbeterde haar tijd met maar liefst 4.22 seconden en zette een rondetijd neer van 43.12 en Sabine verbeterde haar tijd met 2.83 seconden en zette een rondetijd neer van 41.99 seconden. René en Rob waren niet meer te houden en eindigden in de heat met 11 coureurs op de eerste en tweede plaats. René met een rondetijd van 40.16 en Rob met 40.57 seconden. Beide eindigden daarmee wederom in de top-10 van de snelste van de dag. René op de 7e plaats en Rob op de 8e plaats.

John, hartelijk dank voor het organiseren. Het was weer een geslaagde dag!Jolanda


Naar verhalen overzicht