Stadwandeling met gids 30 september 2017

Na met de bus vanuit Zevenbergen naar Breda te zijn gegaan had ik nog net genoeg tijd over om te gaan kijken bij Hudson's Bay. Ik was niet de enige met dat idee, want ik kwam daar Susan tegen die ook wat te vroeg was. Samen zijn we naar de verzamelplek gelopen, de kerk op de grote markt, waar de groep al snel compleet was en de gids arriveerde.
Na te hebben besloten om zowel het historische- als moderne deel van Breda te gaan bekijken, vertrokken we. Jammer was alleen dat het steeds harder begon te regenen. Gelukkig voor mij had Debby nog een paraplu over.

We hebben een andere kant van Breda gezien en ook veel plekken waar ik al regelmatig langs was gelopen, maar nooit echt naar had gekeken. Een paar hoogtepunten: de bibliotheek, waar de tuin is gebouwd om de al aanwezige moerbeiboom, het oude weeshuis, militaire gebouwen en het ChassÚtheater met de parkeergarage. Dat was voor de meesten voor het eerst om tijdens een rondleiding naar een parkeergarage te gaan, maar de gids heeft wel duidelijk uitgelegd waarom Breda er zo trots op is.
Na nog door de prachtig versierde Passage Zuidpoort te zijn gelopen werd, na de gids uitgebreid te hebben bedankt, de rondleiding afgesloten.

Vervolgens stond sloepvaren op het programma. Een geweldige manier om Breda te bewonderen vanaf het water. Maar, omdat het nog steeds flink regende hebben we besloten om dit onderdeel over te slaan. Als alternatief programma was daar een bezoek aan Dickens & Jones met koffie en appeltaart. Vervolgens zijn de meeste F4F'ers weer huiswaarts gegaan. Ik ben nog gebleven met Sabine, John en Monique en we hebben zelfs nog een terrasje gepakt. Na ook nog hapje te hebben gegeten hebben ook wij de activiteit afgesloten.

Monique, bedankt voor de organisatie.Annouck


Naar verhalen overzicht