Midgetgolf 14 juli 2013

Op een mooie zomerdag in juli gingen wij met een groepje F4F-ers naar de midgetgolftuinen in Lage Vuursche. Onze groep bestond uit organisator Jessica, Carel, Hennie, Janine, Karlijn, Lisette, Sabine, Viola en ik. Voor mij was dit de eerste keer sinds lange tijd dat ik weer deelnam aan een F4F-activiteit in verband met revalidatieperiode van mijn ziekte. Ik heb een hele lange tijd weinig kunnen doen omdat mijn conditie- en energielevel erg laag was. De laatste maanden is mijn conditie- en energielevel hoger. Ik wilde weer eens gaan proberen of ik met een activiteit mee kon gaan. Lage Vuursche is niet ver van Utrecht dus voor mij ook een korte reis om naar toe te gaan. Lage Vuursche is een klein gezellig dorpje vlakbij Baarn en toeristische trekpleister met name vanwege de ligging en Kasteel Drakesteyn vlakbij Lage Vuursche.

De midgetgolftuinen bestaat uit 3 midgetgolfbanen met elk 18 holes (biljartbaan, gravelbaan en grasbaan). De gravelbaan bestaat al sinds 1954. Wij gingen met onze groepje midgetgolfen op de grasbaan. Het spelen op de grasbaan geeft het gevoel de echte golf te beoefenen maar dan in het klein. Het was een zonnige dag, en ingesmeerd met zonnebrand tegen de zon, verzamelden wij ons op het pleintje bij de ingang van de midgetgolftuinen. Toen iedereen gearriveerd was gingen we aan slag. Het was druk op de grasbaan en daarom zijn we begonnen met hole 14 en dan door naar nummer 18, en dan 1 t/m 13 zodat we zonder wachten op een andere groep voor ons konden gaan golfen. Er waren veel gezinnen met kinderen en gezelschappen zoals wij. De grasbaan is mooi aangelegd met, de naam zegt het al, gras en beplantingen. Een aantal van onze groep, ging verbazingwekkend goed van start. De eerste paar holes waren voor de anderen even inkomen. Halverwege kregen de anderen ook de slag te pakken en werd iedereen steeds fanatieker. Er waren leuke makkelijke, wat moeilijkere en hele lastige holes. Een van de lastige holes: Een hole waar een vijvertje bij het beginpunt gemaakt was. Lastig om de bal rechtdoor te slaan. Bij een geringste afwijking van de bal dook de bal de vijver in. Een andere hole had een vijver in het midden. Als je de bal sloeg moest de bal door een tunneltje heen en dan over een loopplankje over de vijver. Je kon er ook langs slaan wat beter was als je niet wilde dat de bal in de vijver belandde. We hadden heerlijk weer en de zon scheen. Dat was wel warm. Gelukkig waren er ook schaduwplekken om even de zon te vermijden. Het was een erg gezellige middag en we hebben veel lol met elkaar gehad tijdens het midgetgolfen. Het was een nek aan nekrace tussen Carel en Lisette en aan het eind van het midgetgolfen waren we zeer benieuwd wie er gewonnen had. Carel was 1e geworden en Lisette 2e

Na afloop van het midgetgolfen zijn we met zijn zessen (Jessica, Viola, Hennie, Karlijn, Sabine en ik) gaan eten. Jessica had een tafel gereserveerd bij pannenkoekenrestaurant het Vuursche Bos. We zaten in de theetuin achter het restaurant. Erg gezellig en heerlijk in de schaduw. We hebben lekker genoten van de poffertjes en de pannenkoeken. Het was een leuke, maar wel een vermoeiende dag voor mij. Ik vond het erg leuk om weer een aantal F4F-ers na een hele lange tijd te hebben gezien en gesproken. Ook heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Karlijn en Sabine. Twee hele gezellige meiden. Jessica, heel erg bedankt voor de organisatie. Het was TOP.

Esmé


Naar verhalen overzicht